måndag 13 september 2010

Kollektivtrafik

Vi i trygghetspartiet tycker att miljöfrågorna är väldigt viktiga. Det är dags att börja ta hand om vår jord. Just i det här inlägget kommer vi skriva om kollektivtrafiken.

Vi har mycket tankar om miljön och vill förändra mycket. Till och börja med så vill vi att alla kollektivtrafik ska användas mer. Som t ex bussar och tåg. Det är mycket mer miljövänligt att ta bussen istället för bilen, men kollektivtrafiken måste så klart också tänka på miljön. I Skåne har man redan lyckats med miljövänlig kollektivtrafik och det vill vi införa i hela Sverige. På Skånetrafikens hemsida kan man läsa om deras tankar kring miljön, de har verkligen tänkt till och vill informera befolkningen om varför det är miljövänligare att åka med kollektivtrafiken. http://www.skanetrafiken.se/templates/InformationPage.aspx?id=3135&epslanguage=SV Vi tycker att all kollektivtrafik ska tänka mer på miljön och informera befolkningen, t ex så som Skånetrafiken har gjort på sin hemsida. Det är likadant som med inlägget vi skrev om trygghet, befolkningen måste få mer information. Hur ska de annars veta vad och hur de ska göra? Vi vill att all kollektivtrafik ska börja informera invånarna i deras region om deras sätt att se på miljön. Kollektivtrafiken behöver inte byta till miljövänligt bränsle nu direkt. De kan börja med att försöka sprida budskapet om att det är så mycket mer miljövänligt att åka med kollektivtrafiken än att t ex köra sin egen bil. Det är klart att vi också vill att all kollektivtrafik ska gå på miljövänligt bränsle, men vi får ta en sak i taget och just nu så är det viktigast att informera befolkningen om kollektivtrafiken. Om vi vinner valet så ska vi inom en snar framtid införa att alla kollektivtrafik ska gå på miljövänligt bränsle. Rösta på oss

Många kanske tycker att det är onödigt att vi har detta som en viktig punkt i och med att vissa delar av landet redan har lyckats. Vi vänder på det och ser de som redan har lyckats som bra exempel, sen vill vi att alla ska lyckas! Kan en så kan alla, därför har vi valt att lägga stor vikt på det här i vårt parti.

Ida Köhler
trygghetspartiet@gmail.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar